Vlotter produceert pittige blondjes met fruitig aroma

Gouden cadeautip voor een groene kerst: duurzaam streekbier gecreëerd door sociale onderneming uit Boom

Rechtstreeks ‘voortvloeiend’ vanuit hun passie voor horeca, lanceert de sociale onderneming Vlotter een eigen streekbier. Het Vlotter bier wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen in dorpsbrouwerij ‘De Klem’ in Niel. Deze goudgele tripel blijkt bovendien te beschikken over een groen karakter. Zo is het zachte doordrinkbier gemaakt van 100% biologisch gerstemout en échte Belgische hop. De gloednieuwe tripel met een gouden hart is dan ook het ideale cadeau voor de feestdagen, zeker in de speciale verpakking met Vlotter glas! 
Vlotter staat in de streek vooral bekend om zijn uitgebreide waaier aan diensten (zoals thuiszorg, groenonderhoud en schoonmaak) verleend door personen met een mentale, psychische of fysieke beperking. Daarnaast zorgt de sociale onderneming uit Boom voor duurzame werkgelegenheid bij Vlotter Maakbedrijf en via hun lokale eetcafé’s ’t Steencaycken en Boomkewies.

Ontdek alle beelden van het Vlotter bier HIER.

Wil je dit pittig blondje met fruitig aroma eens proeven of verwerken in je food/culi rubriek? Vraag dan zeker een perssample aan in de vorm van een cadeauverpakking!


Hart voor horeca: dromen van eigen streekbier

“Het idee voor het Vlotter bier ontstond vanuit het enthousiasme van ons horeca-team”, steekt bedrijfscoördinator Jan Vermeulen van wal. “Zo stonden er bijvoorbeeld al heel wat lokale biertjes op de menukaart bij ’t Steencaycken maar een eigen streekbier op de markt brengen, was al lang een droom.” Daarom ging Vlotter aan de slag met lokaal bierspecialist Olivier Op de Beeck van brouwerij De Klem uit Niel om samen een hoogwaardige tripel van hoge gisting (8,5%) te ontwikkelen. 
 

Biologische & Belgische hoogstandjes 

Na heel wat smaaktesten door het Vlotter smaakpanel ontstond een stevig, blond streekbier met fruitig aroma. De volle, florale smaak in combinatie met een subtiele bitterheid dankt de overheerlijke tripel aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffenZo werd gebruik gemaakt van 100% natuurzuiver gerstemout. “Dit biologisch geteeld graan zorgt niet enkel voor de stralende goudgele kleur maar bepaalt ook mee de unieke smaak van deze tripel”, legt bierspecialist Olivier Op de Beeck uit. “Het florale karakter en de fruitige tonen die je ervaart bij het proeven van het Vlotter bier zijn dan weer het resultaat van cascade hop uit eigen land. Deze unieke, Belgische hopvariëteit geeft zoveel smaak aan het bier dat het toevoegen van kruiden of andere specerijen overbodig zijn. Bovendien wordt de zoetigheid van deze aromahop perfect in balans gebracht door de bitterheid van Magnum hop”, aldus Op de Beeck. Vlotter koos bewust voor grondstoffen van eigen bodem om de ecologische voetafdruk te beperken. 


Troebel biertje? 

Het Vlotter bier blijkt helemaal zuiver op de graat: geen toegevoegde kruiden en vooral geen ‘troebele’ missie! Het goudgele streekbier is immers een maatschappelijk verantwoorde realisatie van een sociale onderneming. “Dat ons heerlijk schuimend bier nòg lekkerder smaakt in fijn gezelschap is een feit maar ‘sociaal’ krijgt bij ons nog een extra laagje. We investeren namelijk bewust in duurzame werkgelegenheid voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Vlotter-coördinator Jan Vermeulen.

Vlotter bier is te koop via www.bazarlocal.be en vanaf volgende week ook via Handymade - Webshop van de maatwerkbedrijven.

Voor meer beeldmateriaal, klik HIER

Indien je graag een interview wil, meer info nodig hebt of graag een perssample wil in kader van een culinaire testrubriek, geef me dan gerust een seintje!

Groetjes,
 

Elke

 

 

Elke Hadermann

PR Account manager, Global Image

Jan Vermeulen

Bedrijfscoördinator Vlotter, Vlotter

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Vlotter

Vlotter is een sociale onderneming die investeert in duurzame werkgelegenheid voor personen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In het maatwerkbedrijf leveren de werknemers kwaliteitsvol productiewerk en facilitaire diensten aan bedrijven en organisaties.

Contact

Industrieweg 1b/9 -2850 Boom

03 443 21 30

www.vlotter.be